bvc, mamma och tvätt

ja..vi var på bvc idag och nu vägde axel 2680 och var 49 cm lång :) snart uppe i normalvikt och längd för nyfödd :) inte illa..visserligen är han snart 8 veckor..men ändå :)

sen var jag upp till mamma och snodde med mig fredrik hem.. tyckte han kunde hjälpa mig ner med all tvätt lite snabbt och sen passa axel medans jag är i tvättstugan.

nej nu ska jag vara social..

bye bye!

:)

idag har jag, axel , liam och malin varit upp på taket och hälsat på..mys-liam somnade i min famn :) snacka om skillnad på att ha honom i famnen och axel :) axel blev väldigt liten sen när jag höll honom :) min lilla sötnos..och liam är en stor sötnos..den stackaren hade feber och var lite kinkig :( Men emellanåt var han ju så klart väldigt glad och gosig :D sen blev dom med hit och åt lite..eller ja..liam åt inte speciellt mycket :/ han hade inte riktigt någon aptit stackarn  :(  det kan man ju förstå..inget gott att äta när man känner sig hängig.

nej nu ska jag plocka upp min son ur sängen och mysa lite med honom..

Ha det!

mina funderingar..

..håller mig vaken..skulle egentligen behöva sova eftersom axel hållt mig vaken ett tag han med inatt.
Ialla fall..det jag funderat på är alla diskutioner kring fostervattens prov om det är rätt eller inte och ifall man skulle ta bort barnet om det visade sig ha ett kromosom fel eller inte. Fostervattensprov kan väl vara bra på ett sätt...men för mig skulle det i så fall vara för att vara beredd. För att slippa få den chock jag fick när jag fick veta att Axel hade downs.Visserligen har jag tänkt att skulle jag bli med barn igen skulle jag KANSKE  ta ett fostervattensprov, skulle det sen visa att det barnet också har DS så skulle jag nog fundera mer än en gång på om jag skulle behålla det..mest för att det nog blir ett alldeles för stort åtagande att ha två barn med särskilda behov, men också för att det är trots allt 40% risk att barnet får hjärtfel om det har downs och även stor risk till andra missbildningar som behöver opereras..jag vill inte låta ett till barn gå igenom det axel redan behövt.visserligen en första operationen är kanske inte så vanlig, den som han gjorde baranågra dagar gammal,den är väl inte kopplad lika mycket till downs som hans AVSD men jag menar..är 6 månader någon¨bättre ålder att genomgå en hjärtoperation? skulle inte tro det..MEN allt det här beror på att jag redan varit med om allt det här en gång.Jag har lidit av att se Axel med alla slangar och sladdar.Är bara glad att han inte kommer komma ihåg något..men det kommer ju vi göra..


Men annars.. hittils har jag ju inte hunnit märka någon skillnad på honom och sk "normala" barn, men jag kan säga redan nu att jag skulle INTE  vilja byta ut honom för allt i världen! Visst kan jagönska att han vore frisk, men mest av allt önskar jag att han inte hade sitt hjärtfel.Jag tror att mycket av hans personlighet ligger i han syndrom, nu kan jag ju så klart ha fel men han är den mest uttrycksfulla bebis jag sett i den åldern. det har han varit sen dag !. Visserligen har jag inga barn att jämföra med men det har ju Anders och han håller med.

Han har verkligen sin charm redan våran lilla prins,,

Nåja, tillbaks till diskussionen behålla/ta bort.Jag kan förstå dom som väljer ta bort, definitivt..jag menar..vem ÖNSKAR sig ett barn med handikapp? Det gjorde inte jag ialla fall..men nu är han här hos oss och jag älskar honom något helt otroligt.Jag tror att många är rädda..det var jag med innan. Man vet inte så mycket om det och jag tror många ser det som dubbelt så hemskt som det faktiskt är. Sen är ju många rädda bara för att det inte hör till det "normala". Sen finns det ju säkert en grupp till som väljer att ta bort barnet.Den gruppen hoppas jag är den största men tyvärr tvivlar jag på det. Det är den gruppen som väljer att ta bort barnet pga att dom inte har möjligheter,mognad eller resurser till att ta hand om det. Jag vet en person som jag absolut HOPPAS skulle ta bort det.För den människan klarar inte ens av sina friska barn.Så ja..jag hoppas hon aldrig får ett barn med handikapp.

Ja, i alla fall. jag hoppas att ni frågar om det är något ni undrar över, jag ska försöka svara efter bästa förmåga :)

kram johanna

fan alltså!

Helt sjukt vad jag är dålig på att skriva här! ska försöka uppdatera er lite vad som hänt på sistonde! vi har ÄNTLIGEN blivit utskrivna från sjukhuset. DOCK måste vi ju in till hjärtläkare och dylikt..men det VILL man ju faktiskt göra.Man vill ju se att allt står rätt till om man säger så :)

Sen har jag varit ute bågra gånger med fia med vagnarna (ja barnen var med I vagnarna)Jag och gabbe var ute med en gång och jag hade max och alex med mig..det gör jag INTE om :) GUUD vad stor linnea blivit..ser henne alldeles för sällan..visserligen ser dom flesta ut som jättar bredvid stackars lilla Axel..men ändå :)sen har jag varit med malin till öppna förskolan..men det var  nog axel lite för lliten för att uppskatta tror jag..men sen ska jag ränna där :D nej..får skriva mer sen..nu ska jag ber i tvättstugan och sedan sova! natt natt!

Axel

Ja nu har jag äntligen fått min son ju och allt är underbart. har läst så mycket om downs på nätet och nu känns framtiden så mycket ljusare. Det är helt sjukt hur lite man vet om det. Jag tycker ALLA borde fördjupa sig lite i såna saker. downa är ju ändå rätt vanligt. åter till Axel.. han verkar mycket piggare nu och allt börjar kännas stabilt. Men självklart så är man orolig inför nästa operation. Då ska dom ju IN i hjärtat och han ska ha maskiner som styr blodcirkulation och andning. MÅTTE han klara det för jag klarar mig inte utan honom. längtar efter en hel framtid med honom. Han är så jäkla underbar redan. så liten och har redan en så utvecklad personlighet..man ser direkt på honom vad han tycker och tänker om saker. Han har ett minspel som är lika utvecklat som mitt nästan.. och han är 5 veckor gammal. älskar honom..

ha det så bra allihopa!

RSS 2.0